President: Mensen willen alleen maar aan de macht komen
29 Jan 2017, 00:57
foto
President Desi Bouterse is aan het hoofd van een NDP-delegatie naar de Opo Yari bijeenkomst van de BEP gegaan. Rechts BEP-voorzitter Celsius Waterberg. (Foto's: René Gompers)


"Suma no wani dat a kondre e go na fesi. Sma e wan kon na makti nomo," zei president Desi Bouterse zaterdagavond tijdens de Opo Yari van coalitiepartner BEP. Hij was met een delegatie van de NDP naar de bijeenkomst om waardering en respect te tonen voor de steun en trouw in de moeilijke periode die het land doormaakt. De president zei dat mensen het land kapot willen maken met als doel om aan de macht te komen.

Bouterse leverde kritiek op de staking van onderwijsbonden. Leerlingen hebben meer dan twee weken geen onderwijs ontvangen. Dit was volgens de president helemaal niet nodig. Mensen zijn naar De Nationale Assemblee gegaan om te zeggen dat zij het onderwijsproces willen normaliseren, maar als ze buiten zijn worden mensen opgeroepen de straat op te gaan. Er is oppositie en coalitie, maar in sommige zaken moet men in de eerste plaats Surinamer zijn. De president herhaalde dat de enige vijand de armoede is. Hij is blij dat kinderen maandag eindelijk weer onderwijs kunnen genieten.

De president legde uit dat hij tot diep in de ochtend bezig is met problemen van het land. Er worden allerlei geruchten de wereld ingestuurd. Dan is SLM laat, want hij zou het vliegtuig hebben gepakt en naar Cuba zijn gegaan. Dan heeft hij een hartstilstand gehad. Bouterse wenste de mensen geluk die hem allerlei dingen toewensen.

Over de BEP en de Hervormings Beweging was Bouterse vol lof voor de steun die hij ondervindt in moeilijke tijden waarin het land zich bevindt. Hij haalde aan dat de hele wereld problemen ervaart. Niet alleen Suriname heeft het moeilijk. In Nederland is er zelfs een voedselbank ingesteld om noodlijdenden te helpen. Hij vroeg de mensen vertrouwen te blijven hebben en geloof in elkaar. Met gezamenlijke inspanning komt het land uit het moeilijke vaarwater. Samen moet het land worden opgebouwd, het is nu geen verkiezingstijd, benadrukte Bouterse.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May