Valies: Strijd eindigt niet bij de rechter
26 Jan 2017, 13:16
foto
Vakbondsleider Wilgo Valies spreekt de stakende leerkrachten toe. De strijd wordt niet beslecht aan de groene tafel. (Foto's: René Gompers)


De gang naar de rechter betekent niet het einde van de strijd die de leerkrachten voeren, stelt vakbondsvoorzitter Wilgo Valies in Theater Unique. Om 14.00 uur dient de zaak die de regering heeft aangespannen tegen de Bond van Leraren (BvL)en de Alliantie voor Leerkrachten in Suriname (ALS).

"Wat ook uit de bus mag komen, wat de uitspraak van de onafhankelijke rechter ook mag zijn, we zullen die vuist vasthouden," roept Valies. De actievoerende leerkrachten gaan zich verzamelen bij het Kantongebouw om te tonen dat ze vastberaden zijn door te gaan met de strijd.

De zaak werd gisteren uitgesteld om de BvL en ALS de ruimte te geven een advocaat te vinden. Rechter Suzanne Chu is voornemens om een 'comparitie van partijen' te houden. Dit komt erop neer dat partijen zelf tot een oplossing zullen proberen te komen waardoor een vonnis niet nodig zal zijn.

"We zullen met opgeheven hoofd doorgaan. We zullen door moeten strijden totdat we dat punt hebben bereikt waar we naar toe willen. Dat resultaat is voor nu en de toekomst." De leerkrachten zijn samen in gebed gegaan. Onder begeleiding van Everything is gonna be alright maken zij zich klaar om te vertrekken naar het gerechtsgebouw aan de Grote Combéweg.

René Gompers
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May