Prijsverlaging voor vijftien basisgoederen
26 Jan 2017, 11:54
foto
Basisgoederen waarvoor geen invoerrechten en omzetbelasting worden geheven.


Vijftien basisgoederen worden goedkoper. Het ministerie van Handel en Industrie heeft een pakket van goederen samengesteld dat vrijgesteld is van invoerrechten en omzetbelasting. Ook het statistiekrecht wordt gereduceerd tot SRD 10.

Voor het garanderen van de beschikbaarheid van basisgoederen tegen verlaagde prijzen, heeft het Handel en Industrie een bepaald pakket basisgoederen samengesteld waarvan de maximale consumentenprijzen gepubliceerd zullen worden.

Importeurs die in aanmerking wensen te komen voor vrijstelling van deze invoerheffingen, dienen zich te houden aan de Wet Prijszetting en Prijsbewaking 1984 en moeten vooraf hun invoerdocumenten (factuur, Bill of lading enz.), vergezeld van een kostprijscalculatie bij het ministerie van Handel en Industrie overleggen.

De maximale consumentenprijzen van deze goederen die met vrijstelling van invoerrechten e.a. importheffingen worden geïmporteerd, zullen periodiek door het ministerie worden gepubliceerd. Winkeliers die deze basisgoederen verhandelen zullen zich moeten houden aan de door Handel en Industrie gepubliceerde maximale consumentenprijs conform de wet Prijszetting en Prijsbewaking, deelt het ministerie mee.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May