BvL en ALS houden protestloop; rechtszaak om 13.30 uur
25 Jan 2017, 09:51
foto
Actievoerende leerkrachten maken zich op voor de protestloop door de straten van Paramaribo. (Foto's: René Gompers)


Wilgo Valies, voorzitter van de Bond van Leraren (BvL) en de Alliantie van Leerkrachten in Suriname (ALS), zegt niet te zullen buigen. Vanmiddag om 13.30 uur zal de rechtszaak die de regering aanhangig heeft gemaakt tegen de onderwijsbonden voorgaan. Valies heeft alle stakende onderwijsgevenden opgeroepen om mee te gaan naar het gerechtsgebouw. Hij benadrukte dat het niet gaat om een zaak tegen hem, maar tegen alle actievoerende leerkrachten.

De leerkrachten, ondersteund door politieke partijen en vakbonden, houden een protestmars. Valies heeft de actievoerende onderwijsgevenden eerst toegesproken in Theater Unique. Volgens de vakbondsleider hebben de leerkrachten het gelijk aan hun zijde. Hij is benieuwd hoe de rechter om zal gaan met een gesloten overeenkomst met de regering en met internationale verdragen die geratificeerd zijn door Suriname.

"De strijd gaat onverkort door," benadrukte Valies. Op geen enkele wijze zal de strijd volgens hem worden opgegeven. Hij benadrukte dat de regering leerkrachten met respect moet behandelen. Er is een voorstel gedaan aan de regering. Hier is niet op ingegaan. De regering heeft besloten om de leerkrachten via de groene tafel voor de klas te krijgen. "Wij staan niet in de beklaagdenbank. Wij hebben het recht aan onze zijde," stelde Valies. Vanaf 10 januari zijn de BvL en ALS in actie.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May