Jeugdparlement wil dat leerkrachten en regering praten
12 Jan 2017, 10:46
foto
De leerkrachten eisen uitvoering van afspraken waaronder de herwaardering.


Het Nationaal Jeugd Parlement (NJP) heeft zowel de regering als de leerkrachten opgeroepen hun verantwoordelijkheden op zich te nemen. In een verklaring zegt het NJP dat het de mening van de leerkrachten respecteert en begrip heeft voor hun situatie. Op de regering doet het een beroep de gedane beloftes na te komen.

Het is van enorm belang dat het onderwijsproces niet wordt verstoord door de actuele zaken die spelen, zegt het NJP. “Onderwijs moet worden voortgezet.” Hij wijst de leerkrachten erop dat het kind recht heeft op onderwijs en het onderwijsproces daarom niet mag worden onderbroken. Het jongereninstituut vindt dat partijen het pad van dialoog moeten bewandelen. “Wij vragen de leerkrachten het pad van dialoog te bewandelen met alle betrokken partijen, dat naar ons gevoel zeker een positief resultaat oplevert.”

Het NJP wil dat het onderwijsproces wordt voortgezet om “ook dit schooljaar succesvol te laten verlopen.” Ouders moeten hun kinderen helpen met de studie en de jongeren moeten alle mogelijkheden creëren om niet achter te raken met de studiestof, stelt het NJP. “Wij roepen alle jongeren op om op school te blijven en de leerkrachten ervan te overtuigen dat de lessen voortgang moeten hebben.”

Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May