Overlevenden helikoptercrash na zes dagen gered
06 Jan 2017, 14:47
foto
Helikopters worden vaak gebruikt in Venezuela voor patrouilles over het uitgebreid Amazone-woud. (Foto: AFP)


Berichten uit Venezuela zeggen dat zoekteams overlevenden hebben gevonden in een militaire helikopter nadat deze zes dagen geleden was neergestort in de Amazone regio van het land. Dertien mensen, onder wie burgers, waren aan boord van de Mi-17V-5 helikopter, die afgelopen donderdag was verdwenen.

De Venezolaanse krant El Nacional zegt dat de militaire bemanningsleden levend zijn en zullen worden getransporteerd naar de hoofdstad van de staat Amazonas, Puerto Ayacucho. Het is onduidelijk of de burgers in het toestel het ongeluk hebben overleefd.
De gouverneur van de staat Amazonas, Liborio Guarulla, tweette dat de leden van de inheemse stam Yecuana de helikopter hadden ontdekt. Het toestel was op de hellingen van de Cerro Duida, een tafelberg in het zuiden van Venezuela, voegde hij eraan toe.

Guarulla, een felle tegenstander van president Nicolas Maduro, heeft het gebrek aan overheidssteun bekritiseerd. Slechts één militaire helikopter nam deel aan de zoektocht, zei hij. President Nicolas Maduro en zijn minister van Defensie, Vladimir Padrino Lopez, had eerder gezegd dat ze meer middelen ter beschikking hadden gesteld voor de operatie. "We gaan door met het zoeken. Verschillende groepen soldaten en inheemse volkeren zijn diep in het Amazone-oerwoud gegaan," zei Maduro woensdag.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May