Indiase acteur Om Puri is niet meer
06 Jan 2017, 07:32
foto
De Indiase acteur Om Puri is overleden. (Foto: Reuters)


De Indiase veteraan acteur Om Puri, ster van de Britse hit East is East , is overleden. Hij is 66 jaar geworden meldt de BBC. De acteur heeft vanochtend vroeg een hartaanval gehad in zijn woning in Mumbai.

Om Puri, die in zowel algemene films als kunstfilms heeft gespeeld, stond bekend om zijn grauwe optredens in een aantal succesvolle Indiase films in de jaren 1980. Hij is ook in een aantal Britse films verschenen, waaronder een cameo in de epische Mahatma Gandhi van Richard Attenborough. Om Puri was een veelzijdige acteur die bekend stond voor zijn rollen in de Indiase, Pakistaanse, Britse en Hollywood-films. Hij kreeg in 2004 een ere-OBE voor zijn bijdrage aan de Britse filmindustrie.

Hij vond internationale faam voor zijn rollen in de Amerikaanse en Britse films, met inbegrip van de Britse comedy East is East (1999) over een Pakistaanse immigrant die zich aanpast aan het leven in het noorden van Engeland. Om Puri heeft ook gewerkt in City of Joy, The Reluctant Fundamentalist en het recentst in The Hundred-Foot Journey.

Thuis was de acteur het bekendst om zijn optredens in veelgeprezen films als Ardh Satya, Sadgati, Paar en de satirische Jaane Bhi Do Yaaro. Om Puri was één van de echt succesvolle crossover acteurs van India. Hij heeft films gemaakt met sterren als Jack Nicholson en Tom Hanks.

Zijn rollen in Govind Nihalani’s Aakrosh als een tribale man die wordt beschuldigd van moord en een politieman in Ardh Satya die door het systeem wordt teruggefloten, behoren tot de mooiste voorstellingen op het Indiase scherm.

In een tweet twee weken geleden, bracht de acteur zijn visie op zijn leven en carrière tot uiting. “Ik heb helemaal geen spijt. Ik heb het behoorlijk goed gedaan voor mezelf. Ik had geen conventioneel gezicht, maar ik heb het goed gedaan en ik ben er trots op.”

“Ik ben 35 jaar in de filmindustrie geweest en iedereen, inclusief de belichtingsjongens kunnen instaan voor mijn karakter.”

Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May