Tekort aan plantmateriaal nekt opzet kokosindustrie
06 Jan 2017, 16:31
foto
De Kokos Nursery in Totness is voor een groot deel ongebruikt, door een tekort aan droge noten.


Een tekort aan droge kokosnoten weerhoudt minister Soeresh Algoe er niet van zijn plannen om de kokosindustrie in het land te ontwikkelen, door te zetten. De landbouwminister weet dat er de afgelopen jaren een grote vraag is naar droge noten, door de stijging van de prijs van kokosolie.

In elk geval is er een gebrek aan droge noten in het district Coronie, waardoor er niet genoeg plantmateriaal kan worden vervaardigd. De bewindsman zal nu op andere plekken in het land droge kokosnoten laten verzamelen voor de aanmaak van plantmateriaal. Minister Algoe heeft woensdag de Kokos Nursery in Coronie bezocht. In de nursery in Totness worden met droge noten, kokosplantjes gemaakt.

De LVV-minister heeft eerder deze week zijn personeel van de westelijke districten opgeroepen om de productie van plantmateriaal op te voeren. Kokos is volgens Algoe in verschillende plannen van de regering opgenomen. Behalve de regering, maken ook diverse internationale organisaties middelen vrij om de kokos-industrie te ontwikkelen. Deze plannen stagneren, omdat er onvoldoende plantmateriaal ter beschikking is.

Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May