Stichting 1 voor 12 rekent op subsidie overheid
02 Jan 2017, 03:33
foto
Louis Vismale, directeur van Stichting 1 voor 12


Louis Vismale, directeur van Stichting 1 voor 12 heeft als grootste wens voor dit nieuwe jaar om gestructureerd samen te kunnen werken met de overheid. Hij wil graag een subsidie. Dit is volgens hem nodig voor een bredere en diepere samenwerking voor het lenigen van de nood van degenen die acuut hulp nodig hebben.

"Het zou geweldig zijn als wij in een breder kader een beroep zouden kunnen doen op de diensten van de ministeries van Volksgezondheid, Justitie en Politie, Sociale Zaken en de diverse districtscommissarissen. Dat zou geweldig zijn in 2017. We zouden nog meer mensen kunnen helpen. Want daar gaat het uiteindelijk om", laat Vismale optekenen.

De stichting heeft 2016 afgesloten met kinderen van Huize Ramoth, Nos Kasitas en Arya Dewaker. Er is ook een donatie gedaan aan de familie Kartotaroeno voor Yuri, die in Nederland een dure beenmergtransplantatie moet ondergaan. De kinderen van de tehuizen mochten van de stichting Kumbate diverse cadeaus, van goed gevulde schooltassen tot nieuwe schoenen, in ontvangst nemen.

Vismale is er extra trots op dat de stichting een kindje uit Guyana heeft kunnen helpen. Specialisten hebben gedaan voor dit kind, wat niet in Guyana gedaan kon worden. Het kind is nu in goede gezondheid. Ook dit jaar zijn mensen geholpen met medische nood, problemen met huisvesting of met grondpapieren en andere problemen.

"We zijn individuen en daarbij ook enkele mensen vanuit de overheid zeer erkentelijk voor hun steun op welke manier dan ook. Het gemeenschapsfonds is er nu waar men in kan storten, zodat er bij acute nood direct geholpen kan worden,“ licht Vismale toe. "Behalve een ziek kind is het verliezen van je huis door brand echt iets vreselijks. Daarom zijn wij enorm blij dat wij diverse personen hebben kunnen helpen aan een nieuwe woning in het afgelopen jaar”, zegt Vismale.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May