VHP focust zich op versterken eenheid en partnerschap
30 Dec 2016, 22:34
foto
De jaarafsluitingsbijeenkomst van de VHP in het district Nickerie donderdag.


Het thema van de VHP voor 2017 is Versterken Eenheid en Partnerschap. De lancering vond plaats op de jaarafsluitingsbijeenkomst van het districtscoördinatie team in Nickerie. Op de druk bezochte bijeenkomst zijn ook trouwe VHP’ers gedecoreerd voor hun bijdrage, loyaliteit en ondersteuning aan de partij.

Terugblikkend zei VHP-voorzitter Chan Santokhi dat 2016 beslist geen goed jaar is geweest. "Geen goed jaar voor de ondernemers, geen goed jaar voor de samenleving, geen goed jaar voor ouderen en jongeren. De regering die door de meerderheid van het volk daar geplaatst is, is niet in staat een beter perspectief aan te bieden," concludeerde de politicus.

Santokhi stelde dat de regering een beleid gevoerd heeft waarbij er geen transparantie is geweest. Er is geen verantwoording afgelegd aan het volk. "De regering heeft een zware hypotheek gevestigd op het volk van Suriname, meer nog op uw kinderen en kinds-kinderen, door te gaan lenen, te lenen en te lenen waarbij niet eens duidelijk is hoe wij dit gaan terugbetalen.
De regering heeft ook een beleid gevoerd waarbij het volk armer is geworden, het volk heeft geen koopkracht, de gezondheid gaat achteruit, het gezin lijdt eronder. De jongeren zijn teleurgesteld, er zijn geen faciliteiten, de bus kan niet betaald worden."

Andere aanpak
Seniore burgers hebben volgens de VHP-leider hard gewerkt en gespaard voor hun oude dag. Ook dit is door de regering van hen afgepakt. Het geld is veel minder waard geworden. "Ondernemers kunnen geen valuta vinden, ze willen werken voor het land, maar ze kunnen geen goederen importeren, ze willen investeren in het land, maar de regering kan geen stabiele economie garanderen.
We staan aan het begin van 2017, dit land Suriname moet anders geleid worden, dit is niet het Suriname wat we willen. De VHP zit in de oppositie, maar we zijn niet aan de kantlijn blijven staan, we hebben meegedacht om oplossingen te zoeken voor u," verzekerde Santokhi.

De VHP-topper zei dat adviezen gegeven zijn aan de regering om de crisis te kunnen beheersen. De regering is opgeroepen om haar beleid aan te passen, maar er niks gebeurd volgens Santokhi. "We hebben de regering opgeroepen voorzieningen te treffen voor het volk om de armoede aan te pakken en ook te zorgen dat er voorzieningen zijn in de medische en gezondheidssector. Santokhi merkte op dat hij zelfs naar het buitenland is gegaan om mogelijkheden te creëren voor het volk van Suriname, opdat het volk niet doodgaat omdat er geen medicijnen en materialen zijn. Ook hier heeft de regering niet op ingespeeld.

Verdeelde samenleving
Santokhi zei aan zijn toehoorders dat tal van investeerders aangetrokken zijn, maar zij zijn niet gefaciliteerd. Veel Surinamers zijn bereid te investeren, maar er is volgens de VHP geen vertrouwen in deze regering. De partij zal doorgaan om oplossingen te zoeken voor de crisis in het land, een bijdrage te leveren om het leven van het volk te verzachten. De VHP-voorzitter deed de belofte dat de partij veel harder haar stem zal laten horen in 2017.

"We hebben ook gemerkt dat er een verdeelde samenleving is op alle niveaus, daar zal de VHP een bijdrage leveren om de eenheid te bevorderen. We zullen overleg voeren met alle organisaties die bereid zijn om in eenheid op te trekken en strijd te leveren tegen onrecht en het beleid van deze regering. Dit verdienen wij als volk niet, maar daarvoor hebben we eenheid, goede samenwerking en elkaars ondersteuning nodig. De VHP voorzitter roept het volk op om strijdbaarder te zijn, om ondersteuning te geven aan leiders die verandering willen brengen in het land.
De VHP belooft u die verandering te zullen brengen, de VHP belooft u die strijd te leveren als u ondersteuning geeft. De VHP belooft u ook dat wij niet zullen accepteren dat wij gebukt gaan onder die verdeelde samenleving. We gaan alles moeten doen om de eenheid te brengen in de samenleving. Maar ook eenheid, in hoe wij strijd moeten leveren, eenheid om het land te hervormen, eenheid hoe het land te bevrijden", betoogde Santokhi.

De oranje partijleider merkte op dat er nog hoop is voor het land. De VHP zal alles doen om het alternatief te zijn voor het volk. Hij beloofde een Suriname, waar armoede aangepakt zal worden, waar mensen zich weer veilig zullen voelen, waarbij gezamenlijk met nationale en buitenlandse investeerders de economie wordt hersteld en voor jongeren weer werkgelegenheid zal zijn. "Deze armoedige regering maakt u armer, dat verdienen wij als land niet. We gaan samen strijden voor een beter Suriname, we gaan samen strijden in 2017, om het land te verlossen, we gaan strijden tegen onrecht en onrechtvaardigheid. Dat wij als volk van Suriname in eenheid moeten optrekken, dat wij de volgende generaties in dit land laten vertoeven op basis van strijdbaarheid."
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May