Chinezen Albina gedenken seniorenburgers
27 Dec 2016, 00:02
foto
De Fujian Handels Federatie -afdeling Albina (FHFA) heeft gisteren 120 pakketten verstrekt aan senioren Albinezen (Foto's: FHFA)



De Chinese vereniging Fujian Handels Federatie Suriname heeft op eerste Kerst 120 pakketten verstrekt aan seniorenburgers te Albina. “In deze crisistijd hebben wij de taak en plicht om een bijdrage te leveren aan de gemeenschap”, zegt voorzitter Mei Yubi, van de afdeling Albina aan Starnieuws.

Mei werkt al twaalf jaar als ondernemer in dit grensstadje. Het is de eerste keer dat de organisatie deze sociale activiteit heeft gehouden. “Wij hebben bij alle Chinezen te Albina de goederen ingezameld en de pakketten gemaakt.” Ook secretaris Hu Yutong, die in maart familieleden en onderneming verloor in een felle brand, heeft flink bijgedragen. Via de ressortraadsleden zijn de senioren geïdentificeerd en bijeen geroepen voor de schenking.

Suriname heeft een multiculturele samenleving, zegt Mei. “Wij hopen hiermee de cultuur-uitwisseling te bevorderen. En een traditie te starten van sociale hulp naar minderbedeelden en zo onze leefomgeving te Albina harmonieus en mooi te maken.”
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May