Hindori: SZF is ziekenhuizen tegemoet gekomen
24 Dec 2016, 18:28
foto
Manodj Hindori, voorzitter Nationale Ziekenhuisraad


Het Staatsziekenfonds (SZF) is de ziekenhuizen tegemoet gekomen om te kunnen voldoen aan de verplichting om deze maand, naast de salarissen, ook de kerstgratificaties aan het personeel uit te betalen. Het SZF heeft bovenop de reguliere betalingen ook extra bedragen gestort op de rekeningen van de ziekenhuizen. Het SZF heeft in totaal bijna SRD 25 miljoen overgemaakt naar de ziekenhuizen.

Hiermee kunnen de ziekenhuizen voldoen aan de verplichtingen naar hun personeel toe, zegt Manodj Hindori, voorzitter van de Nationale Ziekenhuisraad tevens algemeen directeur van het St. Vincentius Ziekenhuis aan Starnieuws.

De ziekenhuisdirecties zijn blij met de inzet van het SZF om deze financieel zware maand december te kunnen overbruggen. Het SZF heeft de medische verzekering van verreweg het grootste deel van de samenleving onder zich gekregen en is daarmee uitgegroeid tot de grootste betaler van de ziekenhuizen. De ziekenhuizen en het SZF vinden het belangrijk dat er een goede partnerschap bestaat, waarbij financiële problemen in de sector tijdig kunnen worden besproken, zegt Hindori.

De ziekenhuizen willen al vroeg in 2017 weer met het SZF om de tafel gaan om verder te overleggen over de verschillende betalingsmodellen en over aanpassing van de SZF ligdagtarieven.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May