Minister Van Dijk-Silos betreurt late uitbetaling aannemers
24 Dec 2016, 00:01
foto
Minister Jennifer van Dijk-Silos van Justitie en Politie.


De ministeries van Justitie en Politie, Financiën én Openbare Werken stellen dat het niet hun schuld is dat de rechtszaken na het kerstreces niet gehouden kunnen worden in het nieuwe kantongebouw aan de Wulfingstraat. Minister Jennifer van Dijk-Silos zegt aan Starnieuws dat zij zich machteloos voelt. Het geld om de aannemers te betalen is niet op tijd beschikbaar geweest. Dat heeft Openbare Werken gerapporteerd aan de bewindsvrouw. Hoefdraad om een reactie gevraagd, zegt dat op 19 december het geld is gestort.

Het Hof van Justitie en de griffie hadden net als de advocaten erop gerekend dat in januari onder betere omstandigheden zittingen gehouden konden worden. Deze zaken waren afgesproken met van Dijk-Silos. Na de kerstdagen zou de verhuizing plaatsvinden. Dit gaat niet meer door omdat de aannemers niet hebben kunnen werken.

Hoefdraad zegt dat diverse banken de opdracht hebben gekregen om de aannemers te betalen. Er is volgens hem op 19 december betaald via de Volkscredietbank, Republic Bank en De Surinaamsche Bank. "Er zijn geen openstaande reçus bij de Centrale Betaaldienst, zegt de minister van Financiën. Hij vindt het jammer dat deze kwestie via de pers wordt besproken.

Minister Van Dijk-Silos merkt op dat zij continu aan de bel heeft getrokken. Er is frequent contact geweest met Openbare Werken en ook met het secretariaat van haar collega Hoefdraad. Tot maandagmorgen was er niet overgemaakt, waardoor het te laat was om de werkzaamheden af te kunnen ronden dit jaar. "Alle stukken zijn op 5 december door het ministerie van Openbare Werken naar Financiën gestuurd. Op 19 december in de ochtend was er nog geen betaling gedaan. Ik zal deze kwestie binnen de regering aan de orde stellen", zegt Van Dijk-Silos. De bewindsvrouw zegt dat zij het heel erg vindt dat de belofte die gedaan was aan het Hof van Justitie en de griffie, niet kan worden waargemaakt.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May