Tien scholen krijgen elk SRD 5.000 voor renovatie toiletten
22 Dec 2016, 21:17
foto
Minister Patrick Peneux geflankeerd door Sunil Kalpoe en Pieter Peneux. (Foto: MinOWC)


Tien basisscholen hebben van minister Robert Peneux (Onderwijs, Wetenschap en Cultuur) elk een enveloppe met SRD 5.000 ontvangen voor renovatie van hun toiletgroepen. De bewindsman kreeg het geld van de donoren Sunil Kalpoe van Maxi Gold N.V. en Pieter Peneux van J.P. International.

“Deze donatie moet worden gezien in het kader van het kindvriendelijk beleid van het ministerie. Het kind moet in een veilige omgeving naar school. Het kan dus niet dat de leerlingen geen gebruik kunnen maken van het toilet, omdat dat niet in orde is,” zei minister Peneux. De Openbare Scholen te Hanna’s lust, Flora I en II, Latour I en II, Marowijneproject I, Livorno, Wintiwai, Kuldipsingh en Accaribo zijn hierbij bedacht. De keuze is gemaakt naar aanleiding van de informatie van het Bureau Basisonderwijs en de Inspectie Basisonderwijs.

Het onderwijs moet volgens de bewindsman collectief goed zijn. “We streven ernaar het onderwijs toegankelijk te maken voor elk kind en in elk gebied. Hiervoor moeten dus alle faciliteiten in orde zijn.” De schoolleiders zijn blij met de geste van de minister. Naast de geste krijgen de scholen ook technische ondersteuning van het ministerie.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May