Amerikaanse ambassade in Turkije dicht na schoten
20 Dec 2016, 11:29
foto
Het Amerikaanse ambassadegebouw in Ankara, Turkije. (Foto: Reuters)


De Amerikaanse ambassade in Ankara en andere consulaten in Turkije zijn vandaag gesloten nadat een individu schoten had afgevuurd voor het ambassadegebouw in de hoofdstad. De Turkse politie heeft de man aangehouden nadat de beveiliging van de ambassade hem had overmeesterd.

De man had een geweer, die hij had verborgen in zijn jas, tevoorschijn gehaald en had ongeveer acht keer geschoten in de lucht, voordat de bewakers van de ambassade tussenbeide kwamen. Niemand is gewond geraakt bij het incident dat in de vroege ochtend heeft plaatsgevonden. Het incident heeft uren nadat de Russische ambassadeur in Ankara bij een fototentoonstelling was doodgeschoten, voltrokken. De schutter veroordeelde de militaire rol van Rusland in Syrië, waarop hij ambassadeur Andrey Karlov neerschoot. De diplomaat is kort daarna aan zijn verwondingen overleden. Veiligheidsfunctionarissen hebben de schutter doodgeschoten.

De Amerikaanse ambassade ligt aan de overkant van de straat waar het gebouw van de kunsttentoonstelling waar de aanslag op de ambassadeur zich heeft voorgedaan. Het was niet meteen duidelijk of de twee incidenten in verband staan met elkaar.

De leiders van Turkije en Rusland hebben de aanval beschreven als een poging om de inspanningen die de twee landen plegen om hun relaties te herstellen, te verstoren. De landen hebben tegen over elkaar staande partijen in de Syrische burgeroorlog gesteund.

De Amerikaanse ambassade heeft laten weten dat zijn missies in Ankara, Istanbul en de zuidelijke stad Adana op dinsdag worden “gesloten voor de normale operaties.”
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May