PTC eerste opleiding in Suriname met ISO certificaat
20 Dec 2016, 07:42
foto


Het Polytechnic College Suriname (PTC) is het eerste opleidingsinstituut in Suriname dat ISO 9001:2015 is gecertificeerd. Det Norske Veritas Certification B.V. (DNV) heeft de opleiding gecertificeerd. De nieuwe norm gaat in vanaf januari 2017 en heeft een geldigheidsduur van drie jaar.

Dit certificaat is geldig voor de scope: Het ontwikkelen en aanbieden van hoger technisch beroepsonderwijs. Deze mijlpaal betekent dat het PTC aan de eisen voldoet die in deze norm zijn gesteld. De nieuwe norm, ISO 9001:2015, richt zich meer op de risico’s die (kunnen) ontstaan in het werkproces en hoe daarop wordt ingespeeld. Documentatie en registratie van de werkzaamheden zijn van belang binnen de ISO-certificering.

In oktober 2016 vond de externe ISO audit plaats door twee afgevaardigden van DNV. Zij hadden geconstateerd dat de organisatie niet voldeed aan een gespecificeerde eis met een verhoogd risico. Het PTC heeft dit binnen twee maanden opgepakt en daarmee voldaan aan de voorwaarden van DNV.

Het behalen van deze certificering vormt een bekroning voor het instituut aan de vooravond van zijn jubileum. Het PTC biedt beroepsgerichte technische opleidingen op hoger niveau (HBO) aan. Het PTC biedt nu tien bachelor programma’s, een Nova geaccrediteerde Master of Business Administration (MBA) in Innovation and Technology opleiding, Masterclasses, Cursussen en Trainingen aan, meldt het instituut.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May