Suralco en Suriname werken aan overeenkomst
19 Dec 2016, 17:08
foto


Suriname en Suralco hebben herhaald dat zij zich verplicht hebben om tot een definitieve overeenkomst te komen over Suralco’s operationele activiteiten en de toekomst van de bauxietindustrie in Suriname. Het is vandaag 19 december precies honderd jaar dat Suralco operationeel is in Suriname.

In een gezamenlijke verklaring, uitgegeven door Suralco, zeggen Suriname en de Suralco dat de samenwerking behalve voor economische welvaart ook heeft gezorgd voor de ontwikkeling van de werknemers en de verbetering van infrastructurele werken.

De productie van aluinaarde te Paranam is eind november vorig jaar stilgelegd. Suralco heeft nog ongeveer honderd werknemers in dienst, waaronder een deel is ingedeeld bij de Afobaka-krachtcentrale. De sluiting van de raffinaderij heeft ruim vierhonderd banen gekost en hebben honderden contractarbeiders elders hun heil moeten zoeken.

Minister Regilio Dodson van Natuurlijke Hulpbronnen om verduidelijking gevraagd over deze verklaring, zegt aan Starnieuws dat het ministerie hier niet bij betrokken is. Vermoedelijk is er overleg geweest met de presidentiële commissie die onder leiding staat van Dilip Sardjoe.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May