Juspol koopt 50 voertuigen via onderhandse gunning
19 Dec 2016, 07:32
foto
Minister Jennifer van Dijk-Silos


Het ministerie van Justitie en Politie zal via een onderhandse gunning vijftig gereviseerde Japanse auto's aanschaffen voor bestrijding van de criminaliteit. Tien bedrijven zijn gevraagd om een offerte in te dienen. De vorige week is op de werkrekening van het ministerie de tegenwaarde van US$ 750.000 en SRD 1 miljoen overgemaakt door Financiën.

Minister Jennifer van Dijk-Silos om een reactie gevraagd, zegt aan Starnieuws dat gekozen is voor een onderhandse gunning om zo snel mogelijk de voertuigen te kunnen aanschaffen. De auto's zullen bij meerdere bedrijven die beantwoorden aan de voorwaarden, worden aangeschaft. Ze moeten in goede conditie zijn en de service na de verkoop moet ook gegarandeerd zijn. Technici van het ministerie die het wagenpark doorlichten, zijn ook betrokken bij dit project.

Om criminelen beter aan te kunnen pakken is SRD 1 miljoen bestemd voor geheime operaties. Door criminelen in de gaten te houden, kan de politie trefzekerder optreden. Samen met militairen zijn de activiteiten opgevoerd, waardoor diverse criminelen konden worden aangehouden. De politie heeft met het oog op de feestdagen de surveillance opgevoerd.

De minister hoopt dat deze week de voertuigen geleverd worden. Het hoeft allemaal niet te lang te duren, stelt Van Dijk-Silos. Alles moet volgens de comptabele regels worden aangepakt. De auto's zullen geen politiekenteken krijgen. Enkele technische aanpassingen zullen wel worden aangebracht in de auto's die worden aangeschaft.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May