Geboortedag profeet Mohammed gevierd in Nickerie
19 Dec 2016, 01:37
foto
Gemeenteleden van de Ashabe Islam Nickerie hebben de geboortedag van de heilige profeet Mohammed groots gevierd.


De geboortedag van de heilige profeet Mohammed is zondag groots gevierd in Nickerie. Zeker honderd voertuigen hebben onder begeleiding van de politie motorsurveillancedienst gereden door de straten van het district.

Organisator Ashabe Islam Nickerie zegt dat ongeveer 600 personen uit alle ressorten de herdenking hebben bijgewoond. Tijdens de dienst waren van het jaar drie 'aliems' (islamitische geleerden; maulana's), aanwezig. Volgens coördinator van Ashabe Islam, Moennaf Madhar, wordt dit bezoek van de maulana's als een hoogtepunt gezien bij de herdenking van de geboortedag van de profeet.

Het programma, bestond uit smeekgebeden, lofzang en toespraken. Het is het elfde opeenvolgende jaar dat de geboortedag van de profeet op zo'n wijze wordt herdacht. Madhar zegt dat alle lof en dank aan de Almachtige, gemaakt heeft dat deze dag een groot succes is geweest. Hij geeft aan dat zij geloven in de Almachtige en het is hen opgedragen om de voetsporen van hun zeer geliefde profeet te volgen. Hij heeft hun uit het duisternis gehaald, daarom zullen zij deze dag blijven vieren.

Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May