Gemeente geeft 11e keer pakket aan senioren
18 Dec 2016, 11:56
foto
De seniore burgers van Leiding 11 en omgeving op de Anton Residaschool zaterdagavond.
(Foto's: Leroy Troon)


Voor de elfde keer heeft de gemeente Gods Leiding Ministries kerstpakketten verstrekt aan seniore burgers van Leiding 11A, Leiding 11, Menckebergstraat en Sardjoeproject. Tijdens een feestelijke bijeenkomst op de Anton Residaschool werden zaterdagavond de pakketten aan 77 personen uitgereikt.

In december 2005 is de gemeente van de Volle Evangelie begonnen met dit project. Toen zijn tien ouders van gemeenteleden blij gemaakt met een pakket. Geleidelijk aan is het project uitgegroeid. Ongeacht de religieuze afkomst krijgen alle seniore burgers uit de buurt een kerstpakket, zegt Mina Koemarie, een van de leden belast met de organisatie van het project in gesprek met Starnieuws.

Elke maand wordt van de gemeenteleden geld opgehaald voor de kerstpakketten. Leden vanaf twaalf jaar leveren een bijdrage naar vermogen. Dit jaar heeft de organisatie gemerkt dat er veel minder gekocht kon worden met het geld omdat de goederen in de winkel bijna tweemaal duurder zijn geworden. Daarom is besloten om naar alternatieve producten te zoeken die wat goedkoper zijn. In plaats van een kerstbrood is gekozen voor een pakje koek. In het pakket zitten verder: een fles stroop, een pak sap, een blik bruine bonen, een liter olie, een zakje kippensoep, rijst, suiker, blom, aardappel, thee en een blik sardien.

Annie Oedairadjsingh heeft voor de elfde keer een pakket in ontvangst mogen nemen. "Ik ben heel gelukkig met het pakket. Ik vind het gebaar van de gemeente inspirerend en hoopgevend. Er is geen onderscheid gemaakt in geloof, dat vind ik prachtig. Zo zie je dat er veel bereikt kan worden als met liefde wordt gegeven aan de medemens".

Leroy Troon
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May