Veel belangstelling voor lidmaatschap Jeugdparlement
18 Dec 2016, 07:25
foto
Jongeren die een gooi doen naar het lidmaatschap van het Nationaal Jeugdparlement. (Foto: S&J)


Van de 229 jongeren die zich kandidaat hebben gesteld voor de verkiezing van het Nationaal Jeugdparlement (NJP) zijn 201 toegelaten. Het aantal kandidaten is met 42 % gestegen ten opzichte van de verkiezing in 2013. In het NJP kunnen 29 jongeren zitting nemen als jeugdparlementariërs voor een periode van 3 jaar. De verkiezing vindt op 8 februari 2017 plaats.

Om deel te kunnen nemen aan de verkiezing van het NJP mochten jongeren tussen 15 en 25 jaar op 5 december 2016 de benodigde documenten indienen. Deze zijn met de bestanden van het Centraal Bureau voor Burgerzaken (CBB) en de kiescommissie geverifieerd of zij voldoen aan de vereisten. Zo moet de kandidaat het juiste aantal ondersteuners, of meer, op de ondersteunerslijst hebben. Het resultaat werd na de verificatie door de Kiescommissie Verkiezing Nationaal Jeugdparlement bekrachtigd. Heel bijzonder is dat er twee jongeren, met respectievelijk een visuele en een lichamelijke beperking, zijn toegelaten.

Minister Faizal Abdoelgafoer van Sport- en Jeugdzaken zei bij de bekendmaking van de kandidaten donderdag, dat de regering zich ervan bewust is dat participatie van jongeren zeer belangrijk is. Hij gaf aan dat er jongeren nodig zijn die zich inzetten voor het oplossen van de problemen in de verschillende districten.

Begin januari worden de kandidaten getraind in onder andere mediatechnieken, personal branding en omgaan met social media. Ook worden zij voorzien van tips voor hun campagne en promotie materiaal. De jongeren die niet zijn toegelaten, mogen tot en met dinsdag een beroepsformulier indienen bij de minister van Sport- en Jeugdzaken.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May