Rusland benadrukt medemenselijkheid bij kerstviering
18 Dec 2016, 05:37
foto
Een drukbezochte kerstviering in Grun Dyari zaterdagavond. Aan het hoofd van de tafel NPS-voorzitter Gregory Rusland, Liesbeth Venetiaan-Vanenburg en mevrouw Rusland.


Voorzitter van de Nationale Partij Suriname (NPS), Gregory Rusland, stond tijdens de kerstviering in Grun Dyari stil op de medemenselijkheid onderling. Hij vindt het spijtig dat een goed deel van de sociale controle in woonwijken en empathie bij mensen is komen weg te vallen. "Dit alles wordt verergerd wanneer wij nu waarnemen dat ook vanuit de regering er geen gevoel schijnt te zijn voor het leed dat er is bij het gros van ons volk". 

Rusland sprak de menigte toe die vanwege de slechte economische situatie nu in zwaar weer terecht is gekomen. "Net zoals de kerstperiode ons herinnert aan de hoop die wij moeten hebben op een betere toekomst, zo moet de samenleving ook hoop blijven hebben dat het tij zal keren wanneer de juiste leiders het roer van dit land overnemen."

Het is nu volgens Rusland belangrijk dat burgers, waar mogelijk, elkaar ondersteunen. Dat hoeft niet steeds in geld, maar ook met bemoedigende woorden en een luisterend oor. "Un yep' kraka den wan di zwakki p'kinso. Laat het niet zo zijn dat wij in ons eigen hokje bezig zijn." De hulp kan volgens de partijleider ook betekenen dat personen wegwijs worden gemaakt over hoe een bepaalde moeilijke situatie het hoofd te bieden.

Als teken van de medemenselijkheid vroeg hij de aanwezigen om de partij waardig uit te dragen. "Elke NPS'er als schakel van de NPS keten. Laat dat de ketting zijn die ons als mens en in het bijzonder als partij bij elkaar houdt. Deze ketting en de zovele andere in de districten, zullen uiteindelijk resulteren in het behalen van onze doelen. En dat is met de NPS voorwaarts naar een vredig en welvarend land en volk," voerde Rusland aan.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May