LMSZN verzorgt EHBO training aan politie Regio West
17 Dec 2016, 15:10
foto
Politieagenten bezig met de training eerste hulp bij ongelukken.


Het drs. Lachmipersad Mungra Streekziekenhuis Nickerie (LMSZN) heeft gedurende vier dagen een basis EHBO training verzorgd voor leden van het Korps Politie Suriname Regio West. Vrijdagavond werd de training afgesloten met certificaat uitreikingen. Van alle politiestations in Nickerie hebben twintig leden de training met succes afgerond.

Het is de bedoeling dat na deze training ook de rest van het korps in Nickerie geleidelijk aan ook getraind zal worden. Dit project is volledig op kosten van het LMSZN verzorgd. Cleopatra Jessurun, manager van het SEH/LMSZN, had de coördinatie en werd bijgestaan door de verpleegkundigen Inder Jaglall van de Operatie Kamer en Joke Pelswijk van de SEH. Jessurun geeft aan dat de training op verzoek van Pelswijk tot stand is gekomen. Pelswijk beklemtoont dat bij een calamiteit, waarbij ehbo verleend moet worden, de eerste twee minuten erg belangrijk zijn om de patiënt te stabiliseren.

In de meeste gevallen is de politie als eerste bij zo een calamiteit. De politie schakelt dan de ambulancedienst in waarbij verpleegkundigen in actie komen. Het kan fataal worden voor het slachtoffer als de hulp niet gelijk gegeven wordt. De ambulance kan niet binnen twee minuten ter plaatse zijn. Bij zo een situatie kan dan de politieagent de EHBO verlenen in afwachting van de ambulancedienst.

Met dit certificaat zijn de agenten bevoegd om een jaar de eerste hulp te bieden. Daarna moet er weer een cursus gedraaid worden. Jessurun is blij dat de cursisten de gedachte achter de training snappen en echt ervoor gaan.
Politieagent Shamkaransingh Doerga heeft de training erg leerrijk gevonden. Hij heeft vaardigheden bijgeleerd die hij kan toepassen. Hij kan nu overal de eerste hulp bieden aan slachtoffers. Doerga geeft aan dat de trainingen na enige tijd herhaald kunnen worden, zodat zij mee kunnen met de nieuwe technieken.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May