Medeverdachte in Meribazaak is niet medisch behandeld
17 Dec 2016, 07:42
foto


De verdachte Anthony C. in de zaak-Meriba moest reeds vier maanden terug naar de specialist. Er zit nog een kogel in zijn hoofd. Hij is nog niet behandeld, omdat het Openbaar Ministerie een schrijven van de minister van Justitie en Politie heeft gekregen, waarin gesteld wordt dat de Staat niet zal opdraaien voor de medische kosten van specialisten. Indien de gedetineerde een verzekering heeft, kan die wel geholpen worden.

Toen officier van justitie, Duncan Nanhoe, dit aankondingde raakte de verdediging verhit. Kantonrechter Rewita Chatterpal voerde aan dat de basiszorgverzekering van Anthony C. zo spoedig als mogelijk in orde gemaakt moet worden. Raadslieden Benito Pick, Oscar Koulen, Georgette Leter en Raoul Lobo uitten hun misnoegen hierover. “Wanneer de Staat iemand aanhoudt en hem gevangen neemt, dan moet de Staat alle kosten dekken. Deze zaken zijn juridisch vastgelegd. Indien medische zaken niet betaald kunnen worden, moeten verdachten dan in vrijheid gesteld worden”, zei een opgewonden Pick.

Anthony C. had eerst aanwijzingen gedaan en gedetailleerde verklaringen over Meriba afgelegd. Daarna kwam hij terug op zijn verklaringen. De rechter vroeg hem wanneer hij de boodschap had ontvangen om leugens over Meriba te verklaren. Hij zei dat bij de voorgeleiding bij de rechter commissaris dat gebeurd was. Hij kreeg een nummer van de medeverdachte Errol S. en moest vanuit het cellenhuis bellen. “Ik had een heleboel verteld bij de rechter-commissaris. Het was een mengsel van waarheden en onwaarheden. Eerst kreeg ik het gevoel dat Meriba de man was die ons in die ‘shit’ had gebracht. Daarom had ik zijn foto aangegeven uit de fotocollage”, beweerde Anthony C.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May