Lobo in zaak Meriba: OM heeft een grote fout gemaakt
17 Dec 2016, 00:34
foto


Raadsman Raoul Lobo werd helemaal vals op de rechtszitting vrijdag toen hij hoorde van officier van justitie, Duncan Nanhoe, dat de zwarte Mark-X waarmee de beroving gepleegd was, afgestaan is aan de rechtmatige eigenaar. Lobo staat met collega Benito Pick, Romano Meriba bij, die samen met drie anderen verdacht wordt van het beroven van de ondernemer R.S. op 9 november 2015. Meriba kondigde een paar keren op de zitting aan dat het voertuig er niet meer was.

Volgens Lobo mag het OM het voertuig niet afstaan, omdat dit voor reconstructie als bewijsmateriaal gebruikt kan worden. “Hoe kan het OM dat doen? Daarom worden wij door buitenlandse deskundigen uitgelachen. In Nederland zou zoiets nooit kunnen gebeuren. Wat als wij reconstructie in die zaak zouden willen hebben? Stel als we zouden willen weten uit welke hoeken de kogels kwamen en of de getuigen de waarheid spraken. Maar, ja, dat kan nu niet meer”, zei een gebelgde Lobo in de rechtszaal.

Nanhoe zei dat het voertuig niet van belang was op dat moment. Het ging tijdens deze zitting over de telefoonuitdraai. De officier noemde tal van zaken op die bezwarend waren voor Meriba. Getuigen die verklaard hadden dat slechts Meriba hen belde met een bepaald telefoonnummer. Meriba had aangegeven dat hij dat toestel aan Melvin Tob, die doodgeschoten werd bij de beroving, geleend had. Ook collega Oscar Koulen die Errol S. bijstaat, lichtte een tipje van de sluier. “Bij mijn pleidooi zal er een juridische revolutie uitbreken. Daarom wil ik zo snel mogelijk een datum”, stelde Koulen. De overige verdachten zijn Ruben S. en Anthony C. De zaak wordt op 25 januari voorgezet. Dan zal de strafeis worden gepresenteerd.

Wanita Ramnath
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May