Meriba blijft in hechtenis
16 Dec 2016, 13:57
foto


Rechter Rewita Chatterpal heeft vandaag op de zitting bepaald dat Romano Meriba (32) aangehouden blijft. Zijn raadslieden Raoul Lobo en Benito Pick hadden gevraagd om zijn cliënt voorlopig in vrijheid te stellen opdat hij met de feestdagen bij zijn familie kon zijn. Volgens Meriba wordt hij onterecht vastgehouden. Sinds vorig jaar november zit Meriba in voorarrest.

Meriba wordt samen met Ruben S. (39), Errol S. (41) en Anthony C. (55) verdacht van het beroven van de ondernemer R.S. op 9 november 2015. De verdachte verklaarde de vorige maand op de zitting niets af te weten van de beroving. Hij ontkende een plan te hebben beraamd voor de beroving. Nadat zijn naam genoemd werd, heeft hij zich onder begeleiding van zijn advocaat op 13 november vorig jaar aangemeld bij de politie. Vanaf toen is hij in detentie.

De rechter heeft een uitdraai van telefoongesprekken doorgenomen. Hieruit zijn er zaken naar voren gekomen die bezwarend zijn voor Meriba. Hij had eerder verklaard dat zijn mobiel bij Melvin Tob was. Tob is samen met Siegmund Struiken dodelijk geraakt bij een beschieting met de politie, na de beroving. Ook na de dood van Tob is er gebeld met het toestel. Mensen hebben verklaard dat Meriba naar hen gebeld heeft. De rechter wees op grond van de bezwarende verklaringen het verzoek tot voorlopige invrijheidstelling af.

Wanita Ramnath
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May