Rechter wijst verzoek opschorten voorlopige hechtenis af
16 Dec 2016, 19:44
foto


Angelo J. en Giovanni P. deden het verzoek bij rechter Siegline Wijnhard om hen voorlopig in vrijheid te stellen. Hun kompanen Jerrel N. en Elino S. willen snellere behandeling van hun strafzaak. De rechter heeft de verzoeken van Angelo J. en Giovanni P. afgewezen, omdat zij van oordeel is dat er nog ernstige bezwaren tegen de mannen zijn. De vier mannen worden verdacht van het plegen van voorbereidingshandelingen voor een misdrijf.

Het vermoeden bestaat dat de verdachten van plan waren een beroving te plegen. In de wagen waarin ze zaten zijn handschoenen, een vuurwapen, tie-wrap en andere spullen aangetroffen. De politie wist de verdachten aan te houden naar aanleiding van de informatie dat een beroving zou worden gepleegd door vier mannen. Ze beschikte ook over de informatie in welk voertuig de daders zaten. De politie stelde een onderzoek in en wist het voertuig van de verdachten staande te houden.

De officier van justitie, Claudia Bruining, zegt dat het om een ernstig strafbaar feit gaat. Volgens haar bagatelliseren de mannen de zaak door te stellen dat ze niets hebben gedaan. De verdachte Angelo J. heeft op de zitting verklaard dat hij een wapen van zijn werkgever uit een goudkamp had weggenomen. Dit deed hij omdat hij niet was uitbetaald voor het door hem verrichte werk. Hij verklaart dat hij het wapen als onderpand hield om zijn betaling te kunnen krijgen. Toen hij vernomen had dat de werkgever bedreigende uitlatingen had gedaan, besloot hij het wapen terug te geven. Hij ging om de man in een bar te Latour te ontmoeten, maar die kwam niet daar. Hij had daardoor het wapen nog bij zich toen de politie hem aanhield.

Angelo J. deed het verzoek voor zijn voorlopige invrijheidstelling omdat zijn vriendin zwanger is van een tweeling. Hij wil haar financieel ondersteunen. Giovanni P. beweert dat hij slechts een lift had gekregen van Elino S. Hij kent de overige verdachten niet. Uit het onderzoek blijkt echter dat Giovanni P op de uitkijk zou staan wanneer de beroving zou worden gepleegd. Op 19 januari gaat de rechter verder met de behandeling van deze zaak.

Wanita Ramnath
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May