SZF-directeur: Naam 'Platinum' voor kaart bestond al
16 Dec 2016, 06:39
foto
Rick Kromodihardjo, directeur SZF.


De naam 'Platinum' is geïntroduceerd in de vorige regeerperiode, toen het Staatsziekenfonds (SZF) meedeed aan de inschrijving voor verschillende ziektekostenpakketten. "Wij hebben geen nieuwe naam bedacht voor de kaart bestemd voor leden van de regering en hun gezinnen. Ook is het pakket niet aangepast. "Het pakket van de hoogwaardigheidsbekleders werd door Self Reliance onder de naam X-Comfort gelanceerd en gedistribueerd. Dat pakket is precies zo overgenomen door het SZF," verduidelijkt directeur Rick Kromodihardjo in gesprek met Starnieuws.

De directeur van het SZF zegt dat verkeerde conclusies worden getrokken uit de brief die uitsluitend bestemd was voor de medische specialisten. Iedereen met een SZF-kaart is automatisch gegarandeerd van behandelingen bij huisartsen en specialisten. Juist omdat besloten is om uit confidentialiteit geen SZF-nummer te plaatsen op kaarten voor leden van de regering en hun gezinnen, moet er een garantiebrief worden verstrekt voor specialistische behandeling. Aan de specialisten is voorgehouden wat de procedure is en wanneer de betaling zal geschieden. Bij mensen met een SZF-kaart is alles al afgesproken. Deze worden al voortvarend afgehandeld. Wanneer de stukken uiterlijk de 10e bij het SZF zijn ingediend, worden alle betalingen dezelfde maand afgehandeld.

Kromodihardjo benadrukt dat de naam al bestond. Onder die naam is een pakket aangeboden voor de regering. Nu de Staat besloten heeft om de ziektekostenverzekering over te hevelen van Self Reliance naar SZF, is deze naam gebruikt, zonder extra voorzieningen. In de brief aan de medische specialisten zijn slechts instructies gegeven over de procedure rond de intake en behandeling van hoogwaardigheidsbekleders. De SZF-topman benadrukt dat elke verzekerde recht heeft op de beste behandeling. De SZF-kaart, met een uniek nummer, geeft daartoe de garantie. Bij de hoogwaardigheidsbekleders is er juist extra papierwerk vereist. "Daar ging de brief over die voor de medische specialisten was bestemd," stelt de SZF-directeur.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May