Binnenland prioriteit bij verbeteren dienstverlening Biza
15 Dec 2016, 22:43
foto


Het verbeteren van de dienstverlening van de verschillende Bureaus voor Burgerzaken (BvB's) in het binnenland, is een prioriteit van het ministerie van Binnenlandse Zaken (Biza). Minister Mike Noersalim zei bij een bezoek aan zes BvB's in Brokopondo en Wanica, eerder deze maand, dat de onderregistratie die er voorkomt, nu echt tot het verleden moet gaan behoren.

“We hebben een traject uitgezet voor het binnenland in zijn totaliteit. Niet alleen Brokopondo, maar het gehele binnenland van Suriname heeft onze prioriteit nu. Een ieder moet de gelegenheid hebben om zijn zaken te kunnen doen bij het CBB (Centraal Bureau voor Burgerzaken); vooral zaken als geboorteregistratie. Iedereen moet geregistreerd zijn. Dat is de gedachte voor de komende periode”, zegt Noersalim.

Noersalim heeft intussen ruim 80 procent van de BvB’s in het land bezocht. Hij heeft met de ambtenaren gesproken over de problemen die zij ondervinden bij het uitvoeren van hun werk. Hij wil deze problemen duurzaam aanpakken in het transformatieproces van het ministerie. De huisvesting van de verschillende BvB’s was een van de knelpunten die een goede dienstverlening in de weg staan. Te Brownsweg wordt nu gewerkt aan het afbouwen van het nieuwe onderkomen. Het is de bedoeling dat het personeel zeer binnenkort haar intrek neemt in het pand, dat naast het huidige kantoor is opgezet.

Biza gaat ook na welke mogelijkheden er zijn om met andere ministeries samen te werken op het gebied van accommodatie in het binnenland. Zo zou in één gebouw een BvB en bijvoorbeeld een kantoor van het ministerie van Regionale Ontwikkeling kunnen worden gehuisvest. Noersalim meent dat een dergelijke samenwerking kostenbesparend werkt en zorgt voor meer synergie tussen de ministeries, zegt de voorlichting van Biza.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May