Slachtoffers en verdachte kappartij voor de rechter
16 Dec 2016, 13:12
foto


Jane C. (50) is door kantonrechter Siegline Wijnhard verhoord op de rechtszitting donderdag. Ze wordt verdacht van poging tot doodslag van een vrouw en haar dochter. De verdachte wil een einde hebben in de jarenlange slepende ruzie die er is tussen de slachtoffers en haar. De ruzie duurt al ruim vijf jaar. Volgens de verdachte wordt haar gezin gemolesteerd door de twee vrouwen. Een van de slachtoffers is in de raadkamer gehoord, omdat zij door het voorval getraumatiseerd is.

Het slachtoffer verklaarde dat zei met haar dochter over straat liep. Plotseling stopte een zwart voertuig bij hen. Jane C. zat samen met haar dochter in de auto. De dochter stapte uit en begon de dochter van het slachtoffer aan te vallen met een houwer. De moeder schoot haar dochter te hulp, maar werd ook aangevallen. Jane C. stapte toen ook uit het voertuig en moedigde haar dochter aan om verder in te kappen op de twee slachtoffers. Beide slachtoffers waren ongewapend. De verdachte noemt de verklaringen van de getuige een leugen.

Jane C. beweerde dat de twee slachtoffers iets uit hun auto wilden halen. Toen gingen zij over tot het gebruiken van een houwer. Dit is gebeurd uit noodweer. Ze zou haar dochter niet aangemoedigd hebben, maar stapte uit om haar uit het gevecht te halen. Daarnaast zou zij niemand gekapt hebben. De kantonrechter wil op de eerstvolgende zitting de beelden van de kappartij bekijken.

Wanita Ramnath
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May