Verdachten mogen feestdagen met familie doorbrengen
16 Dec 2016, 08:27
foto


Joseph D., Stefano H., Shaileshkumar R., Amresh R., Zaman B. en Jietin R., mogen de kerstdagen en jaarwisseling met hun familie doorbrengen. Rechter Siegline Wijnhard heeft het verzoek van de advocaten Raoul Lobo, Georgette Leter en Shefani Amirkhan gehonoreerd om de verdachten voorlopig in vrijheid te stellen. Ze heeft hen voorgehouden om op 2 februari in de rechtszaal aanwezig te zijn, want dan zullen de raadslieden hun pleidooi houden.

Advocaat Lobo vindt dat de mannen al 5,5 maand in voorarrest zitten. Volgens hem willen de verdachten met de kerstdagen en jaarwisseling bij hun familie zijn. Zijn collega Georgette Leter zegt dat een deel van het gestolen geld intussen is afgestaan aan de benadeelde. De officier van justitie heeft haar strafvoorstel gepresenteerd. Ze eiste tegen Shaileshkumar R., Amresh R. en Zaman B. twaalf maanden celstraf, waarvan zes voorwaardelijk onder aftrek van de tijd in voorarrest met een proeftijd van drie jaar. Tegen de drie overige verdachten, Joseph D., Stefano H. en Jietin R. is geëist twaalf maanden celstraf waarvan vier voorwaardelijk onder aftrek van de tijd in voorarrest met een proeftijd van drie jaar.

Een importeur van generatoren, een buitenlander, stapte op 25 juni naar de politie om aangifte van verduistering te doen tegen Shaileshkumar R. Uit zijn verklaring blijkt dat hij Shaileshkumar R. had benaderd om via zijn bankrekening geld over te maken naar het buitenland. Dat heeft Shaileshkumar R. drie keer probleemloos gedaan. De vierde keer moest hij US$ 105.150 overmaken, maar hij deed dat niet. Shaileshkumar R. hield US$ 45.000 voor zich en gaf US$ 60.000 aan een ander. Uiteindelijk nam hij US$ 10.000 uit de US$ 45.000. Het resterende bedrag, US$ 35.000 overhandigde hij aan Amresh R. en Zaman B. die het geld voor iemand anders moesten brengen.

De twee mannen verdeelden het geld onderling om een deel ervan in casino’s en aan prostituees te verbrassen. Zaman B. nam US$ 18.000 voor zichzelf en vertelde aan zijn kompaan Jietin R. over het geld. Jietin R. maakte toen een plan om Zaman B. te beroven. Hij zette Joseph D. en Stefano H. hiervoor in, die een tas van Zaman B. buitmaakten waarin slechts documenten bleken te zijn.

Wanita Ramnath
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May