Vier jaar geëist tegen stiefvader voor seksueel misbruik
16 Dec 2016, 00:47
foto


Louis G (63) hoorde op de rechtszitting van donderdag een celstraf van vier jaar tegen zich eisen. Officier van justitie, Claudia Bruining, eiste vier jaar tegen de stiefvader die verdacht wordt van het seksueel misbruiken van zijn negenjarige stiefdochter. Louis G. blijft erbij dat hij onschuldig is. Het medische rapport toont aan dat het kind meerdere malen is misbruikt. Het meisje heeft de verdachte als de dader aangewezen.

Op 11 mei deed een anonieme beller een melding en vertelde dat een leerling aan haar geslachtsdeel werd aangeraakt door haar stiefvader. Het meisje werd van school gehaald en er werd een medisch onderzoek ingesteld. Uit het onderzoek bleek dat ze seksueel misbruikt was. Louis G werd op 18 mei aangehouden. De vervolgingsambtenaar voerde aan dat de man het kind haar kindzijn heeft ontnomen. Hij zou haar juist moeten beschermen. Het kind kent hij vanaf haar derde jaar. Toen ze zes was, zou hij het feit hebben gepleegd.

De verdachte blijft erbij onschuldig te zijn. Volgens hem is het een ‘set-up’. Hij vertelde dat hij een woning heeft gebouwd voor de moeder van de kinderen. Toen het huis af was, begonnen de problemen. De biologische vader van de kinderen kwam ook in huis. Het meisje zei dat de stiefvader haar misbruikte wanneer de moeder er niet was en zij met haar schoollessen bezig was.

Advocaat Oscar Koulen, die samen met collega Robby Dens de verdachte bijstaat, zegt dat het meisje misbruikt werd toen ze in de eerste klas van de lagere school zat. In de tweede en derde klas gebeurde dat niet meer. Het kind was allereerst door een huisarts behandeld. De advocaat wenst die arts te horen op de eerst volgende zitting wanneer deze zaak voor zal gaan. Collega Dens vindt dat er geen bewijzen tegen de man zijn waaruit zou moeten blijken dat hij daadwerkelijk die handelingen gepleegd zou hebben. Op 19 januari zal deze zaak verder behandeld worden.

Wanita Ramnath
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May