Regeerstijl doet pijn
15 Dec 2016, 04:32
foto


Met stijgende bezorgdheid neem ik kennis van de steeds erger worden situatie in ons land. Na tig berichten dat de regering haar schulden aan dienstverleners niet kan aflossen, komt er steeds meer informatie boven water dat ook subsidiegelden aan stichtingen en parastatalen niet kunnen worden betaald. De Stichting voor het Kind kan als voorbeeld genoemd worden evenals Stigesu.

Ik erger me dan ook mateloos dat de regering zich zo laconiek uitlaat over de huidige situatie. En terwijl luidkeels via diverse media het volk wordt opgeroepen om de buikriem strakker aan te trekken, zien wij dat heel snel aan het kabinet goedkeuring wordt verleend om sierlijk te gaan shoppen voor vrienden en kennissen. Daarnaast worden dienstreizen niet ingekort en ontbreekt het aan transparantie vanuit het regeringsbeleid. De hele regeerstijl doet pijn. Het gaat om een stijl die laat zien dat het volk pinaart en een kleine elite groep profiteert en zich verrijkt.

Zelf de dak- en thuislozen moeten het gelag betalen. Het Bureau voor Dak- en Thuislozen verkeert in een ernstige crisis. Er is onduidelijkheid over de financiële situatie. Ik vind dat er nu van de regering transparantie geëist moet worden. "Waarvoor zijn alle leningen die internationaal links en rechts worden gesloten. Zijn het onder andere middelen die de huidige situatie gaan oplossen?" Geld lenen is op zich niet slecht, maar het moet passen binnen een beleid waarin wordt aangegeven waarvoor en wat de verdiencapaciteit zal zijn.

De regering heeft zich jarenlang gecommitteerd aan een subsidiebeleid. Ik wil weten of dat gehandhaafd blijft of als er nieuw en passend beleid zal worden ontwikkeld om alle achtergestelde doelgroepen op lange termijn blijvend te ondersteunen, waardoor zij uit hun bedelaarspositie worden gehaald. De situatie is erg genoeg en vereist een radicale ombuiging.

Wayne Telgt
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May