Personen met beperking wederom slachtoffer
14 Dec 2016, 04:04
foto


Personen met een beperking hebben de afgelopen weken hun financiële bijstand niet op tijd gekregen. De uitbetaling van deze maand is tot nader order uitgesteld. Vernomen wordt dat de bijstand pas volgend jaar uitbetaald zal worden. Volgens de minister van Financiën is dit te wijten aan de bureaucratie. Een verhaal waar de doelgroep niets aan heeft en lang niet meer gelooft.

Dat de minister zegt dat het hem pijn doet dat de subsidiegelden niet uitbetaald kunnen worden, valt te betwijfelen, want vorig jaar rond deze tijd kenden wij dezelfde situatie. Een deel van de doelgroep zat rond kerst en jaarwisseling zonder geld. Wat heeft de minister tussen toen en nu gedaan om verandering in deze situatie te brengen. Heeft de doelgroep zoveel pech dat bureaucratie alleen bij haar uitbetaling de kop opsteekt? En waarom heeft het geen rol gespeeld bij het vrijmaken van gelden om te feesten of bij het uitbetalen van salarissen van de president, vp, ministers en DNA-leden?

Tegelijkertijd geeft de minister met zijn reactie aan dat politici slecht beleid gevoerd hebben en nog steeds voeren, waardoor ook personen met een beperking slachtoffer hiervan zijn. Het is niet slechts heel erg dat politici zich niet schamen voor hoe ze omgaan met een groep die helemaal ontkoppeld is van de maatschappij, maar dat het tevens hun karakter aangeeft.

Wij hopen ondanks alles dat de regering er werk van zal maken om de groep ditmaal vóór de kerstdagen uit te betalen en haar niet wederom in de steek laat. Voorts vragen wij dat er beter met de doelgroep gecommuniceerd wordt. Laat het niet zover komen dat wij besluiten om op het Onafhankelijkheidsplein te gaan slapen totdat iedereen vóór de kerstdagen uitbetaald is geworden, want dit zal een vernedering zijn voor ons mooi vredelievend volk. Laat het niet zover komen dat de groep nog meer afhankelijk wordt van haar omgeving en daardoor in een chantabele positie komt te verkeren. Breng de groep niet in die situatie dat ze voor de kleinste dingen die zij wil kopen anderen moet vragen, want voor de acceptatie van de beperking is het zeker niet goed.

Politici ken uw verantwoordelijkheid en kom uw plichten na. Wij vragen aan de totale samenleving in deze om haar ondersteuning.

Het bestuur van stichting Wan Okasi,
Aniel, Koendjbiharie (voorzitter)
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May