Politie houdt drie verdachten aan na achtervolging
13 Dec 2016, 22:54
foto


Drie verdachten zijn na een achtervolging door de politie aangehouden. De Centrale Meldkamer meldde zondag aan alle eenheden op het veld dat er uit een rijdende zwarte auto, geschoten is te Ramgoelamweg. Wazir P. (32), Orpheus S. (33) en Olvendo T (32) zijn intussen in verzekering gesteld.


Surveillance Paramaribo deed Ramgoelamweg aan voor onderzoek, zonder het gewenste resultaat. Dezelfde surveillance eenheid koerste enkele uren later richting Geyersvlijt. Ter hoogte van het Molenpad werd het voertuig gesignaleerd. De wetsdienaren sommeerden de bestuurder aan de kant te gaan. Deze probeerde via verschillende wegen te ontsnappen. De politie zette de achtervolging in. Inmiddels werd er assistentie van andere eenheden gevraagd.

Aan de Gemenelandsweg ter hoogte van de Fred Derbystraat reed de bestuurder, Wazir P. een reclamebord omver, waardoor hij werd aangehouden. De twee bijrijders stapten uit het voertuig en maakten zich uit de voeten.
Een andere surveillance eenheid van Paramaribo ging de twee achterna. Op aanwijzing van omstanders is de tweede verdachte Orpheus S. aan de Anton de Komstraat aangehouden. De derde verdachte Olvendo T. die in een taxi was gestapt, is eveneens in de kraag gevat.

Bij controle in het zwarte voertuig werd een vuistvuurwapen met patronenhouders, drie mobiele telefoontoestellen, drie simkaarten, een mes en een bus pepperspray aangetroffen en in beslag genomen. De bestuurder gaf aan niets van de zaken af te weten.

Bij fouillering is op Olvendo T. een geldbedrag, een zak met kwik en andere goederen gevonden en in beslag genomen. De autobestuurder verklaarde schoten te hebben gelost aan de Ramgoelamweg, omdat hij ruzie had met iemand.
De auto is hangende het verdere onderzoek ook in beslag genomen. Het onderzoek in deze zaak is overgedragen aan de afdeling Kapitale Delicten, meldt de afdeling Public Relations.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May