Gajadien: Oppositie schrijft pg aan over schuldplafond
14 Dec 2016, 05:58
foto
Assembleelid Asiskumar Gajadien.


De oppositie zal de procureur-generaal (pg) aanschrijven, omdat er wettelijke bepalingen zouden zijn overschreden. Dit bevestigt Assembleelid Asiskumar Gajadien (VHP) tegenover Starnieuws. Ook hij vindt net als diverse oppositieleden dat het obligoplafond overschreden is door de regering. Dit is aangekaart tijdens de openbare vergadering afgelopen vrijdag, waarbij de minister van Financiën gemachtigd is US$ 235 miljoen te lenen bij de Chinese EXIM-bank voor het uitvoeren van het Dalian 4 project.

Gajadien vindt het jammer dat hij tijdens de behandeling uitlandig was. Hij was samen met Assembleevoorzitter Jennifer Simons en Naomi Samidin naar Mexico, op uitnodiging van ParlAmericas. Een deel van de kosten is betaald door de organisatie. Gajadien, die intussen terug is, merkt op dat aanvankelijk er geen openbare vergaderingen waren gepland tot 19 december. De lening moest in alle haast worden goedgekeurd. Volgens het Assembleelid moest de wet nooit worden aangenomen, omdat de Wet op Staatsschuld beperkingen oplegt waarvoor het schuldplafond overschreden mag worden.

Diverse oppositieleden hadden heftige kritiek op de wet, maar deze werd weggewuifd door minister Gillmore Hoefdraad en de coalitie. Amzad Abdoel, voorzitter van de commissie van rapporteurs, zei dat op basis van de gegevens die officieel verstrekt zijn, het obligoplafond niet is overschreden. Gajadien wil niet verder ingaan op de zaak, aangezien er stappen ondernomen worden door de oppositie in deze kwestie. De brief gaat deze week nog naar de pg.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May