Geen link tussen vertrek directeur VCB en fusie met SPSB
13 Dec 2016, 00:01
foto
Minister Gillmore Hoefdraad van Financiën.


De directeur van de Volkscredietbank (VCB), Percy Clenem, heeft in september reeds aangegeven een andere functie te ambiëren in de financiële wereld. Starnieuws verneemt dat hij getipt is voor een directiefunctie bij de Hakrinbank. Minister Gillmore Hoefdraad van Financiën om een reactie gevraagd, zegt dat het vertrek van de directeur van VCB en de fusie met de Surinaamse Postspaarbank (SPSB), niks met elkaar te maken hebben. Fusie van staatsbanken is vanaf de jaren negentig van de vorige eeuw aan de orde.

Hoefdraad deelt mee dat Clenem ook na zijn vertrek als directeur per 1 januari verbonden blijft aan de bank. Hij zal het proces van de fusie begeleiden en uitvoeren. De bond bij de VCB onder leiding van Robby Berenstein heeft eerder verklaard dat het personeel zich zorgen maakt over de fusie en het vertrek van de directeur. De bewindsman, die uitlandig is, zegt dat de petitie in ontvangst wordt genomen door de departementsdirecteur. "Het is het democratisch recht van de bond om een petitie aan te bieden. Na mijn terugkeer zal ik de bondsvoorzitter uitnodigen voor een gesprek," zegt de minister. Hij is in New York voor gesprekken met investeerders over de macro-economische situatie. Daarna gaat hij naar Jeddah voor een ontmoeting met de nieuwe president van de IsDB en besprekingen met verschillende werkarmen.

"De fusie is correct ingezet. Na voorgesprekken met de directeur van de banken, is er een voorstel ingediend bij de Raad van Ministers," zegt Hoefdraad. Hierna heeft hij een bijeenkomst gehad met de directeuren en de raden van toezicht. In de raad van commissarissen van de VCB is de vakbond ook vertegenwoordigd. De bewindvoerder op Financiën zegt dat alle zorgvuldigheid in acht is genomen. Starnieuws verneemt dat de vakbond door de directeur is ingelicht over de fusie. Het proces zal enige tijd duren. Begin 2018 zal het zover zijn dat de banken kunnen fuseren. Hoefdraad merkt op dat alle rechten gerespecteerd worden, zo ook de collectieve arbeidsovereenkomst. "Er is geen enkele reden tot onrust," beklemtoont de minister.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May