Vier en een half jaar geëist in diefstalzaak
13 Dec 2016, 10:17
foto


Carlo L. staat terecht, omdat hem verweten wordt dat hij met vier anderen een beroving heeft gepleegd. Nadat de Centrale Meldkamer het bericht doorkreeg, reden de agenten kort daarna het voertuig van de verdachte klem. De politie had als tip binnen dat het om een bordeaux voertuig ging, waarvan de koplampen verschillende lichtsterkte uitstraalden. Officier van justitie, Astrid Niamat, eiste een celstraf van vier en een half jaar onvoorwaardelijk en onder aftrek van de tijd in voorarrest doorgebracht tegen de verdachte. l


De officier van justitie voerde aan dat de verdachten gemaskerd waren en blootsvoets de woning binnengingen. Ze waren allen gewapend en losten zeven schoten. Een getuige zag het voertuig en gaf de kleur en het merk door. Kort daarna werd de verdachte aangehouden. In zijn voertuig werden er patronen en vijf paar slippers aangetroffen. Die patronen hebben gelijkenis met de schoten die gelost waren in de woning. Het voertuig had een bijzonderheid: de lichtsterkte van de koplampen verschilden van elkaar.

De verdachte bleef erbij dat hij onschuldig is. Hij wordt bijgestaan door advocaat Hedley Derby. De raadsman voerde tijdens zijn pleidooi aan dat de verdachte op de openbare weg klemgereden werd. Geen van de gestolen goederen werd bij hem aangetroffen. Het bewijs van het Openbaar Ministerie berust op verklaring van een getuige, terwijl er zoveel bordeaux Brevis rondrijden, vindt de raadsman.

Derby benadrukte dat het verschil in lichtsterkte van de koplampen niet was opgenomen in het dossier. Deze informatie is later toegevoegd. De raadsman vroeg dit gegeven niet mee te nemen en vroeg vrijspraak. Ook deed hij het verzoek tot opschorting van de voorlopige hechtenis van zijn cliënt met het oog op de komende feestdagen. De kantonrechter wees het verzoek af en voerde aan dat de ernstige bezwaren nog overeind staan. Daarnaast klopte het alibi van de man over zijn vriendin niet. De slippers zijn getroffen in zijn voertuig. Zo ook twee scherpe patronen die gelijkenissen vertonen. Op 9 januari 2017 zal de rechter uitspraak doen in deze zaak.

Wanita Ramnath
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May