Kanhai: Geen bewijs dat mijn cliënt moord heeft gepleegd
13 Dec 2016, 02:44
foto


Advocaat Irvin Kanhai vindt dat zijn cliënt Roel S. de 54-jarige B.D. niet om het leven heeft gebracht. De raadsman voerde op de zitting maandag aan dat er geen historische feiten zijn in deze zaak. Ook is er geen bewijs geleverd dat kan worden getoetst. Alle mogelijke scenario’s moeten uitgesloten zijn, voordat een schuldige aangewezen kan worden.

Roel S. was als tuinman werkzaam bij de vrouw in Nickerie. Hij zou haar in de nacht van 3 op 4 november vorig jaar omgebracht hebben. Het Openbaar Ministerie (OM) eiste een celstraf van vijftien jaar tegen deze verdachte. Kanhai, die samen met collega Hemradj Matawli de verdachte bijstaat, heeft op de rechtszitting van maandag gepleit in deze zaak. Volgens Kanhai zijn de volgende scenario’s mogelijk: de ex-man van de vrouw, de vrouw van de ex-man, die heer die daar dagelijks over de vloer was en nog andere. Daarnaast vindt de advocaat dat Roel S. fysiek niet in staat is om het slachtoffer dat fysiek sterker dan hem was, te vermoorden. Ook is de vrouw niet verkracht: dit kon slechts de dader weten. De politie heeft verzuimd om dna- of sporenonderzoek te doen. De hamer dat vol sporen zat, is nooit onderzocht.

Verder heeft de politie geen onderzoek gedaan om na te gaan op welke wijze de ledematen van de vrouw vastgebonden waren. Het huiszoekingsbevel heeft niets opgeleverd en op het hemd van de verdachte zijn er geen bloedsporen aangetroffen. Het is niet bekend van wie de hamer waarmee de vrouw bewerkt was, afkomstig is. Ook zijn er geen sieraden van het slachtoffer bij de verdachte aangetroffen.

De verdachte werd als slachtoffer aangemerkt om een zestal redenen: hij was vaker over de vloer daar en het feit is door iemand gepleegd die bekend was met de vrouw. Het tijdstip van het slachten en brengen van de kip klopte niet, de volgende dag ging de verdachte daar en trof de poort open aan. Kanhai betoogde dat het niet bekend is wie de kip heeft schoongemaakt. Verder gaat de politie ervan uit dat het om daders gaat en geen dader. De tie-wrap waarmee de vrouw vastgebonden was, is niet onderzocht, terwijl deze vol sporen gezeten kon hebben. Kanhai vindt dat het ook niet duidelijk is wanneer de kip precies geslacht zou zijn.
De advocaat noemde het onderzoek technisch en tactisch ondeugdelijk. Hij vindt dat er geen enkel bewijs is en dat de verdachte vrijgesproken moet worden. De voorlopige hechtenis van de man is reeds opgeschort. Deze zaak zal op 9 januari van het komende jaar verder worden behandeld.

Wanita Ramnath
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May