Leo Victor en Robinhood gooien het op een akkoord
12 Dec 2016, 04:37
Leo Victor en Robinhood hebben beide twee doelpunten gescoord.

Leo Victor en Robinhood zijn zondagavond in het Franklin Essed Stadion in de SVB Telesur Topklasse, niet verder gekomen dan 2-2. Bij de rust tekenden de ploegen 2-1 aan in het voordeel van Robinhood. De wedstrijd werd goed bezocht door het publiek.

Leo Victor had in de beginminuten van deze helft de touwtjes in handen. De ploeg kwam heel gevaarlijk opzetten. De verdediging van Robinhood kon moeilijk hier antwoord op geven. Gilberto Cronie was kort voor de openingstreffer gevaarlijk op links. Doelman Claydel Kohinor van Robinhood kwam goed inhaken om de stand nog blanco te houden. Toch regisseerde Cronie vanuit het midden de doorbraak. Zijn steekpass aan Consuello Gregor werd keurig aangenomen en met een schuiver werd Kohinor deze keer reeds in de 12e minuut verslagen: 1-0.
Het leek even alsof Leo Victor na dit doelpunt de aanvalsagressie verloor. De ploeg nam een afwachtende houding aan waardoor Robinhood de ruimte kreeg om met succes in het spel te komen.
Een mooi combinatiespel waarbij de bal de kleine linkerhoek werd ingekogeld door Gleofilo Hasselbank, werd door de arbiter afgekeurd wegens buitenspel.

Een snelle actie van Roxey Fer vanuit links was de aanloop naar de gelijkmaker. Hij passeerde Zhivrano Darson tot langs de achterlijn en legde een achterzet klaar voor Ifanildo Rozenblad, die doelman Serginho Profijt het nakijken gaf: 1-1
Sylvian Sedney maakte een overtreding op Rozenblad in de 16 meter zone. De arbiter floot resoluut voor een penalty. Gilberto Eind benutte deze en gaf de roodgroene formatie de voorsprong: 2-1.

De opdracht begon in de tweede helft weer voor Leo evenals in de eerste. De bal goed rondtikken en versnellen bij de opening in de defensie van Robinhood. Dit gebeurde ook op rechts, waar Cronie goed werd aangespeeld en flink uithaalde: 2-2.
Na dit doelpunt was het een gelijk opgaande strijd met kansen voor beide ploegen. Een hiervan was voor Roxey Fer. Hij durfde heel knap tot achter de verdediging van Leo Victor te komen, maar in plaats van een achterzet waar zijn medespelers klaar stonden om in te tikken, verkoos hij te schieten. Zijn inzet ging hard voorlangs het doel.
Er kwamen wissels aan beide kanten. Het spelniveau bleef op dezelfde peil alsook de stand. Robinhood klimt naar 6 competitiepunten en Leo Victor naar 10. De club staat nog op de eerste plaats met hetzelfde aantal punten boven landskampioen Inter Moengo Tapoe.