SPSB en Surpost gaan intensief samenwerken
12 Dec 2016, 00:01
foto
Surpost-directeur John Power (links) en SPSB-directeur Ginmardo Kromosoeto bij de ondertekening van de MOU ten overstaan van minister Gillmore Hoefdraad van Financiën.


De Surinaamse Postspaarbank (SPSB) en het Surinaams Postbedrijf (Surpost) zullen de samenwerking intensiveren. Zij gaan de ontwikkeling van de dienstverlening samen aanpakken, met gebruikmaking en integratie van de wederzijdse faciliteiten. De bedrijven hebben onder toeziend oog van minister Gillmore Hoefdraad van Financiën een intentieverklaring getekend.

De minister heeft bij de ondertekening van de Memorandum of Understanding (MOU) aangegeven dat Surpost het logistieke bedrijf van de Staat wordt voor de uitwisseling van documenten en de import en export van goederen ten behoeve van de Staat. Door te investeren in deze vorm van samenwerking ontstaan er mogelijkheden voor de modernisering en de commercialisering van beide bedrijven. In de MOU is bepaald dat de samenwerking per ultimo maart 2017 volledig zal zijn doorgevoerd.

"Door de verdieping van de samenwerking met de SPSB worden er mogelijkheden gecreëerd voor de bedrijven om nu de shift te maken naar een meer commercieel gerichte dienstverlening met gebruikmaking van externe expertise," zeggen de bedrijven in een persbericht. Bij de ondertekening met Surpost vrijdag, zei SPSB-directeur Ginmardo Kromosoeto dat staatsbedrijven elkaar moeten ondersteunen, opdat zij boven hun vraagstukken uitstijgen. Namens Surpost plaatste directeur John Power zijn handtekening.

De SPSB en Surpost werken vanaf de start van beide instellingen samen, waarbij gebruik wordt gemaakt van elkaars faciliteiten voor de uitvoering van hun respectievelijke taken. De positie van Surpost als nutsbedrijf en zijn plaats in het mondiale netwerk voor communicatie, goederen- en met name het geldverkeer is een sterk strategisch handvat in handen van de Staat Suriname om de openbare functie van beide bedrijven dienstbaarder te maken voor de gemeenschap als geheel en hun respectievelijke klanten. Surpost ontvangt al jaren geen subsidie maar heeft systematisch gezocht naar strategische partners.

Aangezien de huidige groei van de postdiensten voornamelijk ligt op het vlak van goederenverkeer en gelddiensten, is het voor de SPSB interessant om in het kader van haar nieuwe slogan ‘Groeien doen wij samen’, met Surpost deze vernieuwing gestalte te geven. Een van de hoofddoelen is de gezamenlijke ontwikkeling van de dienstverlening in Suriname, met gebruikmaking en integratie van de wederzijdse faciliteiten, zoals:
- Renovatie en herinrichting van het hoofdpostkantoor aan het Kerkplein
- Opzetten van een internationaal mailuitwisselingskantoor in Nickerie
- Herstel en uitbreiding van het landelijk netwerk van beide bedrijven.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May