Eenieder moet opkomen voor de rechten van de mens!
10 Dec 2016, 22:12
foto
Herdenking van slachtoffers van mensenrechtenschendingen bij het Monument van de Rechten van de Mens.


(Aangeboden)

“Onze rechten, onze vrijheden, voor altijd". Hierover kunnen wij als mensenrechtenorganisatie niet onderhandelen. Het is een waarde die wij moeten beschermen tegen zichtbare en onzichtbare aanvallen van hen die om een eng belang dit willen schenden. Het komende jaar zal onze organisatie haar activiteiten om de schendingen van mensenrechten te beschermen intensiveren en pleiten voor de effectieve uitvoering van verschillende rechten in de grondwet, en prioriteit geven aan de kwesties van gendergelijkheid en vrijheid in keuze van partner op basis van seksuele geaardheid.

Bij het garanderen van mensenrechten zal zorgvuldigheid betracht moeten worden zodat geen schending van andere mensenrechten plaatsvindt. Hierbij wordt gedacht aan schendingen op basis van onder andere, nationaliteit, religie, geslacht, seksuele oriëntatie en handicap.

De doelstellingen van onze organisatie en het functioneren komen vaak onder druk van de overheid en andere belanghebbenden. Ondanks dat, werkt de stichting 8 december 1982 aan het waarborgen van de rechten van elk individu.
Gebrek aan respect voor fundamentele rechten van de mens komt nog steeds wijd verspreid voor in alle delen van de wereld. Zoals we in Suriname in de jaren 80 onder militair dictatuur gekend hebben komen mensen anno 2016 in de wereld door 'gruwelijk' geweld om door leden van extremistische organisaties. Berichten van intolerantie en haat komen dagelijks op ons af die oude en nieuwe angsten bij mensen oproepen. Humane waarden liggen onder vuur.

We zullen als samenleving ons moeten inspannen om elkaar en de jeugd in het bijzonder, erop te wijzen dat de mensheid en menselijkheid in gevaar gebracht wordt door ontkenning van respect voor het leven van de mens en niet duurzaam omgaan met de natuur en haar natuurlijke hulpbronnen. We kunnen waar we ook zijn, een verschil uitmaken.
Wij allen, moeten stappen vooruit zetten en burgers dienen actiever de gemeenschap om ons heen bewust te maken omtrent hun rechten en hoe ze die rechten kunnen claimen.

Stichting 8 december 1982
Sunil Oemrawsingh (voorzitter)
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May