Man loopt schotverwonding op bij aanhouding
04 Dec 2016, 22:54
foto


De verdachte Galio K. heeft een schotverwonding opgelopen tijdens zijn aanhouding, de vorige week. De politie van Albina kreeg een melding dat een man zich op een gestolen bromfiets verplaatste. De wetsdienaren speelden hierop in en kwamen Galio K., die sedert oktober voor een beroving van een halsketting werd opgespoord, met de bromfiets tegen. Hij werd tot stoppen gesommeerd. Bij navraag naar de herkomst van de bromfiets gaf hij aan dat deze zijn buurman toebehoort en dat hij deze in reparatie had.

Galio K. werd gevraagd mee te gaan naar het politiebureau. Hem werd voorgehouden dat hij wordt verdacht van diefstal van de bromfiets en beroving van een halsketting van een vrouw. Hij weigerde mee te gaan met de politiemannen en bood tegenstand. De man smeet de bromfiets naar de wetsdienaren en liep weg.

Achterna gezeten door de politieambtenaren zette hij zijn vlucht voort. Waarschuwingsschoten brachten hem niet tot andere gedachten. De wetsdienaren waren genoodzaakt gericht te schieten. De man liep een schotwond op aan zijn knie. Met het dienstvoertuig werd hij voor medische hulp naar de RGD-poli gebracht. Vervolgens is hij per ambulance vervoerd naar de Spoed Eisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo. Onder politiebewaking is hij opgenomen in de ziekeninrichting. Galio K. is na overleg met het Openbaar Ministerie in verzekering gesteld.

Op zijn woonadres is er eveneens een half gesloopte bromfiets aangetroffen. Beide bromfietsen zijn in beslag genomen. Het onderzoek in deze zaak is overgedragen aan de recherche van regio Oost, meldt de politie Public Relations.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May