Adhin ontvangt geloofsbrieven van vijf ambassadeurs
30 Nov 2016, 07:33
foto
Schoolkinderen worden begroet door de niet-residerende Boliviaanse ambassadeur Jose Kinn Franco. (Foto's: Raoul Lith)


“Welcome to Suriname mister ambassador, welcome”, zijn de woorden van kinderen die met Surinaamse vlagjes zwaaien voor de ambassadeurs bij het presidentieel paleis. Allereerst wordt het volkslied van de verschillende landen gespeeld door de militaire kapel. Waarnemend president Ashwin Adhin heeft dinsdag vijf diplomaten ontvangen die hun geloofsbrieven hebben aangeboden. Tijdens de ontmoeting zijn er over verschillende onderwerpen gesproken die verder uitgediept zullen worden.

“Er zijn heel wat interessante gebieden waar men expertise in heeft en wij natuurlijk interesse in hebben. Bilateraal zullen we kijken waar we ons kunnen oriënteren,” zegt Adhin. Hij merkt op dat de agrarische en de toerisme sector aan de orde zijn gekomen. Volgens hem zijn er in de regio heel wat ‘lessons learned’ die Suriname goed ter harte kan nemen om de bilaterale banden te versterken, met name in de productie- en transformatiefase van de economie. “We moeten keuzes gaan maken als land en in welke producten we gaan zitten. Het heeft te maken op welke markten je wil toetreden. Veelal zijn de grondstoffenmarkten een beetje gemonopoliseerd”. Adhin geeft aan dat het belangrijk is om een keus te maken welke producten werkelijk hier geëxploiteerd moeten worden om als inkomstenbron te kunnen dienen. Rijst, medicinale planten, energie en andere producten zijn besproken met de diplomaten.

De niet-residerende diplomaten zijn: Rafael Quentiro Lopez van Ecuador, Antonio Bernardini uit Italië, Jose Kinn Franco, Bolivia, Didier Shassot, Zwitserland en Mostafa Allaei uit Iran.

Adhin heeft de geloofsbrieven in ontvangst genomen, omdat president Desi Bouterse naar Havana is voor het bijwonen van de herdenkingsceremonie van de Cubaanse leider Fidel Castro.

Raoul Lith
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May