SBB-bond wil betere waardering en rationalisatie bedrijf
30 Nov 2016, 03:56
foto
Vakbondsleider Romeo Chin A Loi (midden) in vergadering met de leden.


De vakbond bij de Stichting voor Bosbeheer en Bostoezicht (SBB) heeft besloten op een laag pitje het werk te verrichten deze week. Vakbondsleider Romeo Chin A Loi zegt in gesprek met Starnieuws dat de werknemers nog steeds worden uitbetaald op basis van een koers van SRD 3,35 voor de US dollar. Hij vindt dat er koerscompensatie moet plaatsvinden, aangezien deze boven de SRD 7 is voor de US dollar. De koers is marktconform in het hele land, behalve bij de SBB, benadrukt Chin A Loi. Daarnaast blijft de beloofde gezondmaking van het bedrijf uit.

Chin A Loi merkt op dat het rapport om het bedrijf te rationaliseren al vijf maanden uit is. Er gebeurt volgens hem niets ermee. De bond heeft diverse gesprekken gevoerd met minister Steven Relyveld van Ruimtelijke Ordening, Grond- en Bosbeheer, maar de gewenste resultaten zijn tot nu toe uitgebleven. In oktober heeft de bond een brief geschreven aan president Desi Bouterse. Aangezien er geen actie is ondernomen, heeft de algemene ledenvergadering dinsdag besloten om 'slow down-actie' te voeren.

"Wij leggen het werk niet neer, maar de klanten zullen merken dat zaken niet vlot zullen worden afgehandeld. De leden zullen het werk op eigen tempo verrichten. Niemand moet hen haasten," legt Chin A Loi uit. Hij wijst er op dat SBB 21 directieleden had. Enkelen zijn ontslagen, maar er zijn nog steeds 17 directieleden die samen meer verdienen dan de 158 werknemers. De 95 stafleden, die ook grootverdieners zijn, ontvangen maandelijks SRD 11 miljoen. De gezondmaking van het bedrijf blijft uit, stelt de vakbondsleider. De bond vergadert volgende week dinsdag weer. Als er intussen geen stappen ondernomen worden, zullen de acties worden verscherpt.

Raoul Lith
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May