RvM keurt machtiging lening voor US$ 350 miljoen goed
30 Nov 2016, 00:01
foto
De raad van ministers heeft de machtiging om de lening aan te gaan goedgekeurd.


De regering wil totaal US$ 350 miljoen lenen bij de Export-Import (EXIM) Bank of China. Hiervan is US$ 235 miljoen bestemd voor de verdere ontwikkeling van het wegennet. Het gaat om de raamovereenkomst die de vorige week werd gesloten voor Dailan 4. De tweede lening is bestemd voor het nationale breedband netwerk van Telesur. Hiervoor wil de regering US$ 115,8 miljoen lenen bij de EXIM-Bank van China.

De Raad van Ministers (RvM) heeft goedgekeurd dat de minister van Financiën de buitenlandse leningen aangaat. Hiervoor moet worden afgeweken van het obligoplafond voor de staatsschuld, vastgelegd in de Wet op Staatsschuld. De Nationale Assemblee moet hieraan haar goedkeuring geven, voordat de lening kan worden aangegaan.

Het schuldplafond, dat gesteld is 60% van het Bruto Binnenlands product (BBP) zal worden overschreden "door de ongunstige ontwikkelingen van de economie", zegt de regering in de ontwerpwet waarin de machtiging wordt gevraagd. De overeenkomst met de EXIM-Bank van China heeft een looptijd van twintig jaar, met een 'grace period' van vijf jaar, tegen een rente van 2% per jaar.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May