Moeder aangehouden voor achterlaten kind
27 Nov 2016, 21:30
foto


Norlice A. (32) is aangehouden door de politie van de afdeling Jeugdzaken. De vrouw heeft haar zoontje te vondeling gelegd. Zijn moeder woonde in een appartement en liet het kindje van anderhalf jaar achter met iemand die niet voor zichzelf noch voor het kind kon zorgen. Na enkele dagen hoorde een voorbijganger de jongen huilen in de woning en nam een kijkje. Het kind werd alleen aangetroffen.

De ingeschakelde politie van Jeugdzaken nam het kindje mee. Onderzoek wees uit dat Norlice A. de moeder is. Zij meldde zich aan bij de politie, nadat via de media een opsporingsbericht was uitgegeven.

De vrouw is terstond aangehouden. Na afstemming met het Openbaar Ministerie is zij op grond van artikel 315 van het wetboek van strafrecht, ingesloten. Dit meldt de politie Public Relations.

Artikel 315 van het Wetboek van Strafrecht luidt:

Degene die een kind beneden de leeftijd van zeven jaren te vondeling legt of, met het oogmerk om er zich van te ontdoen, verlaat, wordt gestraft met gevangenisstraf van ten hoogste zes jaren en geldboete van de vijfde categorie.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May