Rinaldo Klas presenteert effecten mens op milieu
27 Nov 2016, 08:22
foto
Werk van beeldend kunstenaar Rinaldo Klas.


Beeldend kunstenaar Rinaldo Klas zal de resultaten van een nieuw project presenteren op de Thursday-night-feature van Readytex Art Gallery van 1 december. Dit project heeft te maken met een onderwerp waar de kunstenaar zich al vanaf de vroege jaren negentig van de vorige eeuw intensief mee bezighoudt, namelijk het effect van de activiteiten van de mens op het milieu.

Klas legt zijn thema deze keer op een unieke manier vast. In plaats van op zijn doeken te schilderen, legt hij zijn geprepareerde canvassen neer en rolt met oude autobanden bandafdrukken over het doek. De bandensporen die achterblijven, geven dan symbolisch de sporen weer die de mens met haar verschillende activiteiten op het milieu achterlaat. Dan denkt de kunstenaar aan uiteenlopende activiteiten zoals de zoektocht naar goud en andere grondstoffen, de vervuiling die wij met onze voertuigen veroorzaken, het ondoordacht dumpen van afvalproducten, en nog veel meer.

Tijdens zijn presentatie zal Rinaldo Klas meer vertellen over dit project, over hoe hij het in de eerste instantie zou aanpakken, over de reden waarom het anders verliep, en ook waarom hij zich als kunstenaar zo om het milieuvraagstuk bekommert. Op deze avond wordt tevens een aantal nieuwe schilderijen van de kunstenaar, met hetzelfde thema, tentoongesteld.

De presentatie van Rinaldo Klas vindt plaats op donderdag 1 december. De deuren van Readytex Art Gallery zijn open van 19:00 uur tot 21:00 uur. De presentatie begint om 19.30 uur.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May