Veel belangstelling voor parade en defilé op Tamanredjo
25 Nov 2016, 21:21
foto
President Desi Bouterse inspecteert de troepen te Tamanredjo, in het district Commewijne.
(Beeld: René Gompers)


De Srefidensi parade en het defilé op Tamanredjo, Commewijne, zijn achter de rug. Het evenement is in een strak en dynamisch tempo afgewerkt. Het Nationaal Leger heeft vandaag op Cawna zijn nieuw zwaar materieel en drie helikopters aan de samenleving gepresenteerd. Vóór de mars van gewapende machten begon, heeft een groepje personen voor enkele momenten een stil protest gevoerd.

Toen president Desi Bouterse zich naar zijn zitplaats begaf na het inspecteren van de troepen, is een groepje met het heffen van protestleuzen, in actie gekomen. Leuzen zoals 'hiervoor is er wel geld'? 'Zoveel adviseurs, wat doen ze'? en 'Pe A Moni de'? prijkten er plotseling tussen het publiek. De actie was na enkele momenten voorbij, nog net vóór het startsein van het defilé.

De beveiliging had zijn handen vol om de mensen van de straat te houden. Het publiek kwam steeds dichterbij om het geheel van zo dichtbij mogelijk te ervaren. De vrouwelijke gewapende eenheden, de nieuwe transportmiddelen van het leger en de helikopters die een ‘kleine’ show hebben weggegeven, maakten het moeilijk voor delen van het publiek om hun enthousiasme in toom te houden. Aan het eind heeft de motorbrigade van de Militaire Politie op de weg postgevat. Deze groep is in korte tijd verworden tot een magneet van fotografen en ‘modellen.’ “Mag ik ook een foto maken? Tof yu fesi, hari a bere. Is die foto wel goed, maak nog eentje.” Jong en oud maken gretig gebruik van de kans om op de 1300cc motoren plaats te nemen.

Er is veel publiek op de been. De bewoners van Tamanredjo hebben daar goed op ingespeeld. Een paar warungs doen het zelfs 'meer dan goed'. Ondertussen is de volksreceptie begonnen. Het publiek geniet met volle teugen van de muzikale attracties. 'Kokolampu' is al op een paar manieren ten gehore gebracht.

René Gompers
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May