DNA keurt wetswijziging coöperatieve verenigingen goed
25 Nov 2016, 14:22
foto
De Nationale Assemblee neemt met 40 algemene stemmen de wetswijziging coöperatieve verenigingen aan. (Beeld: DNA)


De Nationale Assemblee heeft de Wet Coöperatieve Verenigingen 1944 donderdag met algemene 40 stemmen gewijzigd. Deze wet was verouderd en is nu aangepast aan de eisen van de tijd. Het gaat om een initiatiefvoorstel ingediend door de leden: Jennifer Simons, Melvin Bouva, Naomi Samidin en Wendel Asadang (allen van de NDP-fractie). De commissie van rapporteurs werd voorgezeten door André Misiekaba.

Tijdens de behandeling werd benadrukt dat met de wetswijziging het investerings- en ondernemingsklimaat voor micro, kleine en middelgrote ondernemingen wordt bevorderd. Minister Sieglien Burleson van Handel en Industrie heeft technische bijstand verleend aan de initiatiefnemers en de zienswijze van de regering verwoord.

Door de wetswijziging zullen ondernemers bij het opstarten van een onderneming zo min mogelijk administratieve obstakels ondervinden en worden niet onnodig in de kosten gejaagd. De administratieve procedures worden vereenvoudigd. Regels die niet nodig zijn, worden afgeschaft. Waar controle en bescherming nodig zijn, worden deze gehandhaafd, stellen de initiatiefnemers.

Door de wetswijziging zullen ondernemers toegang hebben tot krediet en afzetmarkten, terwijl de productiekosten worden verlaagd. Dit zal plaatsvinden door onder andere gezamenlijke inkoop, transport, afspraken door samenwerkingsverband met dienstverleners en leveranciers.

Assembleevoorzitter Simons feliciteerde het volk met de vlotte behandeling en aanname van deze wetswijziging. Door de samenwerking binnen de volksvertegenwoordiging en de regering is de wetgeving in snel tempo in orde gemaakt. Met deze wettelijke basis worden de productie en export gestimuleerd. Misiekaba is verheugd dat het gehele parlement de belangrijke wetswijziging heeft ondersteund.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May